Otevřeno 1.5.-1.10. dle návštěvních dnů ZDE

Výroční zpráva 2021 ke stažení v PDF ZDE

Úvodem

2021 je rok oficiálního zahájení fungování spolku Farma Kapsa, z.s. - pomáháme zvířátkům v nouzi. Prozatím se jednalo pouze o jeden jediný měsíc - PROSINEC, ale i přesto si myslíme, že byl velmi úspěšný a rádi vzpomeneme, i co se vše událo během celého roku.

Naše rodinná Farma Kapsa pomáhá zvířátkům v nouzi. Zvířátkům nabízíme vodu, jídlo, nocleh, příjemný pelech, odbornou péči, výběh a pohlazení :-) Na stálo, či dočasně, než zvířátku najdeme nového majitele. U nás na farmě má každé zvířátko jistotu života, a že nepřijde na pekáč. V současné době je u nás cca 72 zvířátek různých druhů. Snažíme se, aby u nás zvířátka byla šťastná a žila dlouhý, spokojený život.

Finanční zpráva

Příjmy celkem:

+ 35.199Kč

Hlavní činnost (dary, aukce, sbírky)

• dary z aukce Kamínky nejen pro ZOO + 23.742Kč
  • dary na účet + 11.450Kč

Výdaje celkem:

- 26.120,60Kč

Hlavní činnost (krmivo, podestýlka, veterinární péče, údržba a budování zázemí pro zvířata)

• krmení, podestýlka, vitamíny a ostatní potřeby pro zvířátka - 18.457,60Kč
  • veterinární péče - 5.180Kč
  • údržba a budování - 179Kč
  • administrační potřeby - 2.304Kč

Zbývá celkem:

+ 9.078,40Kč

Přehled o přesunu zvířat v roce 2021

Adopce 2021 - celkem 10 zvířat

- prasátko Píďa, morče Charlotte, kočky Simply, Ziky, Evžen, Bezděk, ovce Andrejka, agama Sněženka, vodní želva Maruška a Mikienka

Umístění zvířat 2021 - celkem 11 zvířat

- morče Charlotte, 10 indických běžců

Poděkování

Rádi bychom poděkovali organizátorům aukce na facebooku Kamínky nejen pro ZOO, díky kterým jsme poznali mnoho dobrých lidí a utržili hlavní příjem prosince 2021. Velice nám to pomohlo k startu naší práce a elánu budovat a rozšiřovat naši činnost.

Chceme také poděkovat všem, kdo malovali v aukci kamínky a těm, kdo je vyhráli a nám poslali peníze.

Poděkování patří také pánům veterinářům a všem, kdo nás podporují a pomáhají.

Závěrem

Rádi bychom v novém roce 2022 rozšířili svou činnost o další druhy zachráněných zvířat a to exoty. Vynasnažíme se získat dostatek financí na rozšíření výběhu pro adoptované králíčky a morčata, který máme v plánu letos postavit. Nechtěných králíčků a morčat je velmi mnoho a rádi bychom jich do našeho azylu přijali mnohem více, než v současnosti máme.

Velmi často nám volají lidé s adopcí vodních želv i pro ně chystáme velkou vodní plochu k celoročnímu užívání, kam se vejde více želviček, než nyní máme.

Chceme se také hlavně zaměřit na hospodářská zvířata. Nyní na jaře máme v plánu odebrat a zachránit několik vyřazených ročních slepiček z velkochovů. Po roce již nejsou slepičky, tak výkonné, a tak se jich v chovech zbavují, přitom se mohou dožít několik dalších let. Dle nás si to zaslouží za svou službu pro lidi. My jim to dopřejeme. Po roce služby konečně volnost a slunce a klidné stáří u nás.

Andrea Hladíková Kapsová
předsedkyně Farma Kapsa, z.s.

Ohlédnutí za událostmi celého roku

Dovoleno zestárnout

zviřata

U nás mají zvířátka dovoleno zestárnout. Děkujeme za jakýkoliv příspěvek, ale i za hezký vzkaz zde na webu. Našim zvířátkum poskytujeme přístřeší, stravu, péči, co nejvíce svobody a pohlazení. Naše Farma Kapsa je provozována díky darům dobrých lidí,  firem a různých akcí.

leden 2021

Prasinka Josefínka vyhrála pohár

Naše Pepinka vyhrála pohár - 1.místo v soutěži o nejkrásnější zvířátko na portále www.hlasujpro.cz
únor 2021

Zachráněný kocourek Frajírek

Během velkých mrazů až - 20 stupňů se u nás schoval ve sklepě starý vychrtlý kocour. Ujali jsme se ho, nakrmili, poskytli mu nocleh u nás v teple, odčervili a očkovali proti nemocem. A dali mu lásku a domov.
březen 2021

Nové 3 agamy samičky

Do chovu jsme pořídili nové samičky agamy vousaté - Barbecue, Maybe, Sunny. Až trochu povyrostou, seznámí se s našim samečkem Jimem a Luisem.
březen 2021

Jehňe Lucy narození

Lucy je naše první jehňátko narozené 22.3.2021. Maminka Matylda se odmítla o Lucy postarat, takže jsem se maminkou stala já a krmila ji umělě z láhve.

Morčátko Charlotka

Adoptovali jsme morčátko Charlotku, majitelka se o ni již nemohla starat. Když povyrostla zkamarádila se s teddy králíčkama. Charlotka šla do adopce k novým majitelum s morčátkem.

Adoptovaná agama Sněženka

Adoptovali jsme agamu Sněženku, která se špatně snášela se samečkem, pořád mu ubližovala. Náš Jimík se do Sněženky okamžitě zamiloval a žádné nesváry nemají.

Adopce želvička Mikienka

Vodní želvička Mikienka k nám přicestovala z Ostravy. Majitelka se stěhuje do Irska a bohužel tam se želvička nesmí převážet, tak jsme se ji ujali. Má hendikep, chybí ji kus nožičky, ale vůbec jí to neomezuje.
květen 2021

Záchrana Andrejky

Jehničku Andrejku jsme zachránili před porážkou, měla jít na talíř. Andrejka měla gumičku na ocásku, ocásek jsme již nezachránili.
květen 2021

Vysezená kachňátka pod kachničkou

Naše kachnička indického běžce se letos překonala a měla 12 kachňátek. Hned po vylíhnutí se šla kachňátka koupat s maminkou do rybníčku.
červenec 2021

Adopce želvička Maruška

Vodní želvička Maruška je utíkářka. Utekla k nám (jen žertuji) od majitelky, která oslepla a již se nemohla o Marušku starat. U nás má plno kamarádek a je spokojená, utíkat již přestala.
srpen 2021

Adopce kocourků Ziky a Simply

Kocourci Ziky a Simply k nám přišli jako nalezenci u nádraží. Jeden se schovával v motoru auta a druhý pobíhal okolo a hledal brášku. U nás našli další kočičí kamarády.
září 2021

Adopce koťátka Bezděk a Evžen

Další kočičí bráchové, kteří se k nám dostali se jmenují Evžen a Bezděk. Evžen ze začátku dost stonal, ale i přes to, je to odvážný zvědavec.
listopad 2021

Prasátko Píďa adopce

Píďa je nevhodný na chov z důvodu kýly. Bylo riziko, že ho koupí majitel, který ho zabije a sní... U nás se toho bát nemusí:-) Vítej na farmě Kapsa.
listopad 2021

Kaneček Píďa Kastrace

Píďa se bohužel nevyhnul kastraci, aby mohl kamarádit s naší prasinkou Pepinkou. Nyní se spolu kamarádí a nehrozí, že budou mít milion miminek (selátek).
prosinec 2021

Jehně Beruška narození

Byla velká zima a 12.12.2021 se nám narodilo jehňátko Beruška. Maminka Majdalenka je úžasná maminka a moc hezky se od začátku o jehňátko stará.
prosinec 2021

Aukce Kamínky na FB

Na facebooku jsme se zúčastnili aukce Kamínky nejen pro ZOO. Byla to úžasná zkušenost s moc milými lidmi.